مزایای سلامتی چشمگیر

زرشک

               

Berberis vulgaris ، که معمولاً با عنوان زرشک شناخته می شود ، درختچه ای است که انواع توت ها و توت های قرمز رشد می کند.

در حالی که این گیاه بومی مناطقی از اروپا ، آفریقا و آسیا است ، اکنون در سراسر جهان یافت می شود.

انواع توت های آن قرن هاست که در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی ، عفونت ها و شرایط پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.

آنها حاوی چندین ترکیب مفید هستند که مهمترین آنها بربرین است ، که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و ممکن است به مدیریت شرایطی مانند دیابت ، مبارزه با عفونت های دندانی و درمان آکنه کمک کند

 

9 مزیت چشمگیر زرشک

1. دارای مواد مغذی زیاد است

زرشک بسیار مغذی است. آنها سرشار از کربوهیدرات ، فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی هستند.

به طور خاص ، انواع توت ها منبع عالی ویتامین C ، یک آنتی اکسیدان است که ممکن است به محافظت در برابر آسیب سلولی کمک کند ، که می تواند منجر به بیماری های قلبی و سرطان شود .

یک قاشق غذاخوری 1/4 لیوان (28 گرم) حاوی زرشک خشک حاوی :

  • کالری: 89
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: 1 گرم
  • کربوهیدرات: 18 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • ویتامین C: 213٪ از ارزش روزانه (DV)
  • آهن: 15٪ DV

علاوه بر این ، زرشک حاوی روی ، منگنز و مس است که همگی مواد معدنی کمکی هستند که نقش مهمی در ایمنی و پیشگیری از بیماری دارند

رنگ قرمز روشن توت ها از آنتوسیانین ها تهیه می شود ، که رنگدانه های گیاهی هستند که ممکن است سلامت مغز و قلب شما را تقویت کند ، از جمله مزایای دیگر

 

2. حاوی ترکیبات گیاهی مفید است

زرشک سرشار از بربرین است ، یک ترکیب گیاهی بی نظیر است که ممکن است با چندین فواید سلامتی همراه باشد.

بربرین عضو خانواده آلکالوئید است ، گروهی از ترکیبات که به دلیل اثرات درمانی آنها شناخته شده است

مطالعات نشان داده اند که این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند عمل می کند و با آسیب سلولی ناشی از مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد مبارزه می کند

همچنین ، بربرین ممکن است به کاهش قند خون و کلسترول خون ، کاهش سرعت پیشرفت سلول های سرطانی ، مبارزه با عفونت ها و اثرات ضد التهابی کمک کند

علاوه بر این ، زرشک حاوی ترکیبات دیگری است که ممکن است فواید سلامتی داشته باشد ، مانند سایر آلکالوئیدها و اسیدهای آلی. با این حال ، بیشتر تحقیقات بر بربرین متمرکز شده است.

 

3. ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند

زرشک - و به ویژه محتوای آن - بربرین - ممکن است نقشی در مدیریت دیابت داشته باشد ، که یک بیماری مزمن است که با قند خون بالا نشان داده شده است.

به طور خاص ، نشان داده شده است که بربرین چگونگی پاسخ سلول های شما به هورمون انسولین را تنظیم می کند ، که میزان قند خون را تنظیم می کند. به نوبه خود ، این ممکن است به پایین آوردن قند خون شما کمک کند

یک مطالعه 3 ماهه در 36 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 1.5 گرم بربرین در روز منجر به کاهش 2٪ قابل توجه در هموگلوبین A1c - اندازه گیری میانگین کنترل قند خون شما در طی 3 ماه گذشته - در مقایسه با مقادیر پایه شده است

در واقع ، محققان دریافتند که اثرات مفید بربرین بر قند خون و هموگلوبین A1c با داروهای سنتی دیابت متفورمین قابل مقایسه است.

یک مطالعه 8 هفته دیگر در 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که افرادی که روزانه 2 میلی گرم عصاره میوه زرشک خشک مصرف کرده اند ، سطح هموگلوبین A1c را کاهش داده و قند خون را به طور قابل توجهی پایین آورده اند ، در مقایسه با گروه دارونما

با این حال ، این مطالعات متمرکز بر عصاره بربرین و عصاره زرشک بود. هنوز معلوم نیست که مصرف زرشک تازه یا خشک می تواند اثرات قابل توجهی در کنترل قند خون شما داشته باشد.

 

4. می تواند به درمان اسهال کمک کند

زرشک در قرن ها برای درمان اسهال استفاده شده است.

این به احتمال زیاد به دلیل غلظت بالای آنها بربرین است ، که با مهار گیرنده های خاص ، باعث کندی ترشح مدفوع از طریق روده شما می شود ، بنابراین از اسهال جلوگیری می کند

در حقیقت ، یکی از قدیمی ترین مطالعات انسانی در مورد بربرین نشان داد که در معالجه اسهال ناشی از عفونت های باکتری های خاص از جمله E. coli ( مؤثر است.

علاوه بر این ، یک مطالعه در 196 بزرگسال مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر غده اسهال (IBS-D) نشان داد که 800 میلی گرم بربرین هیدروکلراید در روز به طور معنی داری باعث کاهش دفعات اسهال و نیاز فوری به Defecate در مقایسه با دارونما شد.

در حالی که این نتایج جالب است ، تحقیقات بیشتری در مورد انسان لازم است تا بهتر بدانیم که چگونه بربر و زرشک ممکن است به درمان اسهال کمک کند.

 

5. ممکن است در برابر سندرم متابولیک محافظت کند

خوردن زرشک ممکن است به جلوگیری از سندرم متابولیک کمک کند ، که توسط خوشه ای از عوامل خطر مشخص شده است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد.

به طور خاص ، زرشک ممکن است در برابر چاقی و قند خون بالا ، کلسترول ، تری گلیسیرید و فشار خون محافظت کند - همه اینها عوامل خطرزای این سندرم هستند

یک مطالعه 8 هفته ای در 46 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که نوشیدن حدود 7 اونس (200 میلی لیتر) آب زرشک در روز به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون ، تری گلیسیرید ، کلسترول و قند خون می شود ، در مقایسه با دارونما

علاوه بر بهبود عوامل خطر ابتلا به سندرم متابولیک ، زرشک ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو در افرادی که از قبل این بیماری مبتلا هستند کمک کند.

استرس اکسیداتیو ناشی از آسیب سلولهای اساسی ناشی از مولکولهای واکنشی به نام رادیکالهای آزاد است. داشتن استرس اکسیداتیو بیش از حد - و آنتی اکسیدان کافی برای مقابله با آن - نمی تواند منجر به بیماری های قلبی و سایر مشکلات سلامتی شود

یک مطالعه 6 هفته ای در 106 نفر مبتلا به سندرم متابولیک نشان داد که مصرف 600 میلی گرم زرشک خشک در روز به طور معنی داری استرس اکسیداتیو را در مقایسه با دارونما کاهش می دهد

براساس این نتایج ، خوردن انواع توت ها می تواند به کاهش عوامل خطر ابتلا به سندرم متابولیک و همچنین کاهش استرس اکسیداتیو مرتبط با آن کمک کند. با این وجود تحقیقات بیشتری لازم است.

 

6. برای سلامتی دندان مفید است

مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که عصاره زرشک می تواند با التهاب مبارزه کند.

این احتمالاً به این دلیل است که بربرین به عنوان یک ماده ضد التهابی قدرتمند عمل می کند

بنابراین ، ممکن است به درمان بیماریهای التهابی دندان مانند لثه ، که با ایجاد پلاک ، تورم و سوزش لثه ها مشخص می شود کمک کند.

در یک مطالعه در 45 پسر بین 11 تا 12 سال ، مشخص شد که استفاده از ژل دندانی زرشک به مدت 21 روز باعث کاهش پلاک و لثه به طور قابل توجهی بیشتر از دارونما شد

این مطالعه همچنین نشان داد که ژل زرشک نسبت به خمیر دندان ضد پلاک سنتی مؤثر است ، اما نتایج معنی دار نبود

این نتایج نشان می دهد که درمان زرشک ممکن است سلامت دندان را بهبود بخشد ، اما تحقیقات بیشتری لازم است.

 

7. ممکن است اثرات ضد سرطان داشته باشد

چندین روش مختلف وجود دارد که با استفاده از آن زرشک می تواند اثرات ضد سرطانی داشته باشد ، که همه مربوط به بربرین است.

از آنجا که بربرین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند ، ممکن است به مبارزه با آسیب اکسیداتیو ناشی از پیشرفت سرطان کمک کند

علاوه بر این ، بربرین ممکن است باعث مرگ سلولهای سرطانی ، جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی و مهار آنزیمهای موجود در چرخه زندگی سلولهای سرطانی شود

چندین آزمایش لوله آزمایش نشان داده اند که بربرین مانع از رشد تومور می شود و مرگ سلول را در سلولهای سرطانی پروستات ، کبد ، استخوان و سینه انسان آغاز می کند

با این حال ، تحقیقات به مطالعات لوله آزمایش محدود شده است ، و تحقیقات بیشتری برای درک بهتر نقش احتمالی زرشک در درمان سرطان و پیشگیری از آنها لازم است.

 

8. ممکن است به مبارزه با آکنه کمک کند

زرشک ممکن است در درمان آکنه نقش مهمی داشته باشد ، یک بیماری پوستی که با برجستگی و جوش های ملتهب مشخص می شود.

به طور خاص ، بربر و سایر ترکیبات موجود در زرشک ممکن است به مبارزه با التهاب و عفونت های مرتبط با آکنه کمک کند

یک مطالعه در بزرگسالان با آکنه متوسط ​​تا شدید نشان داد که مصرف 600 میلی گرم عصاره زرشک خشک در روز به مدت 4 هفته بطور معنی داری تعداد ضایعات را در مقایسه با دارونما کاهش می دهد

این مطالعه نتیجه گرفته است که عصاره این توت ممکن است یک گزینه درمانی مطمئن و مؤثر برای نوجوانان مبتلا به آکنه باشد ، اما تحقیقات گسترده تری لازم است.

 

9. آسان به رژیم غذایی خود اضافه کنید

زرشک ها دارای طعم ترش ، کمی شیرین هستند و می توان آنرا خام ، در مربا یا به عنوان یک جزء ظروف و سالادهای برنج میل کرد. همچنین می توان آنها را آبدار یا از آن برای تهیه چای استفاده کرد.

اشکال تکمیلی زرشک شامل کپسول های خشک ، عصاره های مایع و پمادها یا ژل های ساخته شده از انواع توت ها یا عصاره بربرین است. با این حال ، به دلیل تحقیقات محدود در انسان ، هیچ توصیه ای برای مکمل های زرشک یا بربر وجود ندارد.

در حالی که زرشک به طور کلی برای بیشتر افراد بی خطر شناخته می شود ، برخی گزارش ها حاکی است که مقادیر زیاد یا دوزهای زیاد مکمل می توانند باعث ناراحتی معده و اسهال شوند

از این گذشته ، هیچ تحقیقی در مورد تأثیر زرشک در کودکان یا ن باردار یا شیرده انجام نشده است. بنابراین ، از مکمل های زرشک یا زرشک در این جمعیت باید پرهیز شود

برای به دست آوردن مزایای سلامتی احتمالی زرشک ، سعی کنید از انواع توت های تازه و تازه در آشپزی خود استفاده کنید.

اگر علاقه مند به مصرف یک مکمل زرشک یا بربرین هستید ، ابتدا با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود م کنید و به دنبال مکمل دیگری باشید که از نظر کیفیت توسط شخص ثالث آزمایش شده باشد.

 

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها